Pressemeddelelse 09/01/25, kl. 14.30

I 15 år har ægteparret Patrick og Helle Lieffroy ejet Hesselhuset i Nyborg ved Storebælt. Herfra har de drevet Restaurant Lieffroy, som fra begyndelsen har været et hjertebarn og nu er blevet til et fuldvoksent 
livsværk. Restauranten er blevet kåret til Årets Restaurant og har flere gange høstet dansk og international anerkendelse for sin evne til at være 
fynsk, fransk og allerfinest sig selv.

Selvom Patrick og Helle Lieffroy ikke er færdige med at bygge videre på deres livsværk, har de besluttet at sælge restauranten til Carama Family Office. Det gør de for at få friheden til at udvikle deres drømme om endnu større og vildere smagsoplevelser lavet på fynske råvarer i sæson. Parret forbliver restaurantens køkkenchef, restaurantchef og sommelier.

Helle og jeg er stolte af det, vi har opnået siden åbningen i 2010. Vi har holdt fast i traditionerne, men samtidig udviklet os. Carama deler vores 
ambitioner og kærligheden til Fyn og kan give os den arbejdsro og de 
ressourcer, der skal til, hvis vi vil have vores drømme gjort til virkelighed.

 

– Patrick Lieffroy, køkkenchef

Vi har længe fokuseret på at give vores gæster en oplevelse inde i selve restauranten.

Patrick Lieffroy drømmer blandt andet om at få anlagt en større køkkenhave, men også om at give Hesselhuset noget mere kærlighed og få udvidet terrassen og få overetagen omdannet til suiter med udsigt over vandet.

“Vi har længe fokuseret på at give vores gæster en oplevelse inde i selve restauranten,” fortæller Patrick Lieffroy, “og det er lykkedes os at gøre Lieffroy til et 
samlingspunkt og et sted, man vender tilbage til. Folk kommer her ikke bare for at blive mætte, men også for at dele øjeblikke, som knytter dem til hinanden og bliver til varige minder. Nu udvider vi oplevelsen og får 
restauranten bundet sammen med Hotel Hesselet og med den enestående natur, som hotellet og restauranten er en del af.”

For Patrick Lieffroy er det også vigtigt, at flere gæster får øjnene op for, hvor smuk den fynske kyststrækning er. Han er selv 2.generations-Lieffroy på Fyn, og restauranten er ikke kun et hjertebarn, men ligger også i et hus, der kan føre sin historie over 100 år tilbage.

Det er hans håb, at restauranten – under navnet Lieffroy – vil fortsætte med at ligge der længe 
endnu.

- Patrick Lieffroy, køkkenchef

Restaurant Lieffroy x Carama Family Office

 

I 2024 købte Carama Family Office naboen Hotel Hesselet, og Martin Lumbye, der er CEO i familievirksomheden, ser frem til at knytte hotellet og restauranten tættere til hinanden. Ambitionen er at bevare begge steders særegenhed og gøre Nyborg til en destination for mennesker, som sætter pris på god mad,
smuk natur og store oplevelser.

Fakta om Restaurant Lieffroy

Restaurant Lieffroy blev i 2023 optaget i Michelinguiden som en anbefaling.

Restaurant Lieffroy blev i 2021 kåret til Årets Restaurant af Den Danske Spiseguide.

Restaurant Lieffroy blev i 2022 kåret til Årets Feelgood Oplevelse af White Guide.

Patrick Lieffroy blev i 2022 kåret af Den Danske Spiseguide til Årets Kokkeprofil.

Helle Lieffroy blev i 2024 kåret som Årets personlige betjening og omhu, af Den Danske Spiseguide.

Helle Lieffroy blev i 2018 kåret som Årets Betjening af Foreningen af Danske Madanmeldere.

Helle Lieffroy modtog i 2017 en sølvmedalje i konkurrencen Årets Tjener ved Nordisk mesterskab.

Helle Lieffroy modtog i 2016 en sølvmedalje i konkurrencen Årets Tjener ved Dansk mesterskab.

Kontakt

Restaurant Lieffroy

Skræddergyden 34
5800 Nyborg