Historien

- Albert Einstein

Med åbningen af CARAMA Family Office virkeliggør min hustru Bente og jeg et mangeårigt ønske om at professionalisere håndteringen af vores familieformue på den bedst mulige måde.

Udgangspunktet for CARAMA Family Office er kapitalbevarelse, men samtidig ønsker vi at investere i og samarbejde med virksomheder, der har et sympatisk formål, og som prioriterer og føler ansvar for vores medmennesker, naturen og klimaet omkring os.

Grundtanken er forankret i min egen og Bentes opvækst og liv i Rødovre – tæt på naturen omkring Vestvolden – hvor vi altid har boet, og hvorfra vores værdier og syn på livet udspringer.

Det er også her i Rødovre, at PANDORA blev skabt tilbage i år 2000 med ideen om, at ethvert menneske skal kunne udtrykke sin egen historie og sine egne værdier igennem et smykke.

PANDORA – og den idé – er årsagen til, at CARAMA Family Office eksisterer i dag.

- Kenneth Ramstrup, Founder

De tidlige år

Som ung gik jeg på handelsskole og blev uddannet som købmandskommis. Det var en retning, som jeg tidligt blev sat på. Som ganske ung blev jeg anbefalet at tage en praktisk udannelse og det blev der ikke rigtig stillet spørgsmålstegn ved. Således gik det, at min far fik mig ind som handelselev ved den lokale købmand.

 

“I det meste af min erhvervskarriere har jeg arbejdet som opsøgende sælger.”

– Kenneth Ramstrup, Founder

 

Efter et par år i supermarked, hvor jeg i øvrigt mødte mit livs kærlighed Bente, startede jeg som 21-årig min karrierer som opsøgende sælger. Først som salgschauffør, hvor jeg solgte kager til købmænd og supermarkeder i hele Storkøbenhavn. Dernæst et års tid på Københavns Grønttorv hvor jeg solgte importeret frugt og grønt til grossisterne på torvet.

Sidst i mine tyvere læste jeg til Merkonom i Salg og Marketing for så at blive ansat i Forbruger Kontakt, hvor jeg solgte distribution af adresseløse tryksager til private husstande i hele Danmark. Her blev jeg i 11 år. De sidste 5 år som salgschef.

Smykker som forretning

I 1992 spurgte min mangeårige ven Per Enevoldsen mig, om jeg havde lyst til at starte som sælger i hans smykkegrossistfirma Populair Smykker?

Uden at vi vidste det, blev det starten på et erhvervseventyr af de helt store, ikke bare her i Danmark, men i hele verden.

Per og jeg havde været venner siden teenageårene, og mens jeg gik sælgervejen, gik han i lære som guldsmed. Efter endt læretid startede Per sin første guldsmedeforretning i København.

Per er entreprenør ud over alle grænser, og forretningen udviklede sig snart fra butik til grossistvirksomheden Populair Smykker.

På grund af vores venskab og synergien mellem vores kompetencer var jeg altid med på sidenlinjen som sparringspartner. Og med det som udgangspunkt, takkede jeg ja til jobbet og således startede min mangeårige karriere som sælger og siden Salg- og Marketingsdirektør i Pers virksomhed.

Årene gik. Mange af dem hæderligt og et par enkle med skindet på næsen, indtil vi i 1999 udviklede PANDORA konceptet. Vores beskedne mål var – som i de øvrige år – at skabe en kollektion, som kunne sikre omsætningen i den eksisterende forretning de næste par år.

Det skulle vise sig at blive meget større.

Pandora

I januar 2000 solgte jeg den første PANDORA konceptpakke i verden, og derfra gik det stærkt. Fra at være en lille lokal smykkegrossist, der i 1999 i alt havde 15 ansatte inklusiv en lille workshop i Thailand, er PANDORA i dag en børsnoteret C20 virksomhed med 25.000 ansatte over hele verden.

Det er et eventyr, der dengang som nu overgår min vildeste fantasi, og jeg er meget stolt over, hvad jeg selv og alle virksomhedens ansatte i fælleskab udrettede i PANDORAs unge år.

PANDORA blev børsnoteret i 2010, og jeg stoppede i firmaet i 2011 for at varetage og investere min egen formue sammen med mine børn. Det blev til virksomheden CARAMA Invest, hvis navn i øvrigt er konstrueret af min datters navn CAmilla, vores slægtsnavn RAmstrup og min søns navn MArtin.

Driften af CARAMA Invest har jeg varetaget alene i rigtig mange år, men for et par år siden meldte tanken sig, at tiden var moden til en forandring.

- Albert Einstein

CARAMA Family Office

Med stiftelsen af CARAMA Family Office løfter vi nu vores ambitioner flere niveauer med ansættelsen af en professionel ledelse. Martin Lumbye har i en årrække været bestyrelsesmedlem i CARAMA Invest samt i mit holdingselskab KR-Kurs ApS, og vi har sammen opbygget en tillidsfuld relation. Martin kommer til at stå i spidsen for et mindre team af erfarne og dygtige fagfolk.

Vi har samtidig valgt at slå os sammen og dele kontor og administration med min tidligere kollega og ven fra PANDORA, Michael Lund Petersen. Michael og hans hustru Charlene starter nu virksomheden ”POLAR BEAR”, som de ønsker at pleje og udvikle og en dag overdrage til deres kommende generationer. Således er ringen sluttet, og sammen ser vi frem mod nye mål og nye tider.

Hos CARAMA Family Office ønsker vi en verden, der med ordenlighed og ansvar ”bevæger sig fremad i balance” og jeg ser frem til at se virksomheden udvikle sig i harmoni med den filosofi.

/ Bente og Kenneth Ramstrup
Rødovre, marts 2023